000000000000000000000000000000000000000000000 Klammer nyomtatása | DigiTerra Magazin
Ugrás a tartalomra

2011-10-31

Klammer nyomtatása

Elforgatott vektoros szimbólumok a szebb térképekért!

A klammer az egyik jelképe az erdészeti térképnek. Tulajdonképpen egy kis s betű egy vonalon. A klammer az egyik olyan szimbólum, amit lehet jól kezelni, vagy lehet nem kezelni. Rosszul kezelni nem szabad! Egy erdész szakembernek sorvezető a térkép minőségének megállapításakor, akkor is ha rosszul van kezelve, s akkor is is ha nincs kezelve. Azt mondja nem az igazi a térkép! Bár a klammer megszüntetéséről többször hallani, még mindig került kiadásra (pl.: tavaly) ezt tartalmazó friss erdőtervi térkép. A DigiTerra Explorer a vektoros klammert nem forgatta el, ez zavaró volt nyomtatáskor.

Nos a klammer természetesen csak egy – általam önkényesen – kiemelt jellemző. Sok olyan szimbólum képzelhető el, amit egy vonalra illeszthetünk. A DigiTerra Explorer alapértelmezetten a számítógép szimbólumkönyvtárából válogat. Úgy hozhatjuk elő, hogy a szimbólumválasztó panelen a raszteres szimbólumokon lefele görgetünk. A lap alján megleljük a vektoros, avagy TrueType szimbólumokat. Ezek közül a 4. sor végén van egy klammer-szerű jel. Az itt kiválasztottat a vonalra illeszti a szoftver.

A fejlesztés tulajdonképpen annyi, hogy ezentúl minden szimbólum tengelye merőleges a ráillesztett vonalra. Lásd a mosolygó arcokat Pincehely erdészeti térképének részletén! (Ílymódon megszépül a klammer is.)

Oszd meg velünk a véleményed! - Szólj hozzá!

(required)
(required)

Megjegyzés: HTML használható (max. egy url-el).Az e-mail címedet sohasem jelenítjük meg!

Értesítőt kérek a kommentekről RSS-ben